JASO BIG Band proudly presents

The Swinging FinnSixties - Suomi swingin 60-luvun loistoa

Kerava-salin konsertissa 12.4.2015 klo 16.00
JASO Big Band, johtajana Ari Jokelainen
Solistina Mikael Konttinen

Jazz Society Big Band konsertti tarjoaa nautittavaksi Radion tanssiorkesterin (RTO) ohjelmiston suomalaishelmiä puolen vuosisadan takaa. Maamme huipputekijöiden RTO:lle säveltämät ja arkistoihin lähes unohtuneet teokset elvytetään uudelleen Ari Jokelaisen luotsaamina Suomi-swingin ”podiumille” ja ansaitsemaansa loistoon.

Mikael Konttinen tunnetaan monista viihdeohjelmista laulajana että juontajana sekä samettiäänisenä solistina yleisöön menevien laulujen tulkitsijana. Jason solistina hän hän esittää solistiosuuksissaan lauletun swing-jazzin kansainvälisiä helmiä ja klassikkoja.

On JASOn ja sen konserttiyleisöjen onni, että bändi on saanut käyttöönsä RTO - ohjelmiston viidenkymmenen vuoden takaisten teosten partituureja ja stemmoja. Säveltäjänimet ovat jazz-genremme pioneereja, mestareita ja eläviä legendoja: mm. Erik Lindström, Raimo Henriksson, Jörgen Petersen, Rauno Lehtinen, Esko Linnavalli, Pentti Lasanen, Esa Pethman ja Aarno Raninen. Tekijät olivat aikanaan myös RTO-sektioiden huippumuusikkoja ja kapellimestareita.

Maamme ykkösmuusikoista koottu RTO-tallensi esityksiään täydentämään YLEn musiikkitarjontaa. RTO oli myös kulttuurivaihdon käyntikorttibändi ja kotimaisten konserttilavojen odotettu ja laadukas harvinaisuus. Aikansa soituaan ohjelmiston radiokäyttö unohtui ja osa siitä ”päällesoitettiin ja ylikelattiin” käyttökelvottomaksi uusilla äänityksillä.

Useat näistä ainutlaatuisista teoksista saavat nyt uuden tulemisen ja laadukkaan JASO - tulkinnan. Tarjoaapa konsertti parille JASO- muusikollekin takautuvat muistot RTO:n nauhoituksiin ja esityksiin osallistumisesta.

Mutta mikä tärkeintä, tämä vuosikymmenien takainen arvokas swingin musiikkiperintömme nousee takaisin ansaitsemaansa julkisuuteen.

JASO Big Band, Ari Jokelainen ja Mikael Konttinen ovat vakuuttuneita ja vaikuttuneita Kerava-sali-konserttinsa ohjelmiston kiinnostavuudesta ja laadusta. Tämä konsertti kuuluu ” täytyy kuulla”- osastoon.


Tervetuloa sunnuntaina 12.4.2015 klo 16.00 Kerava-saliin
Keskikatu 3a, Kerava

Osta lippu täältä

 

 

Takaisin etusivulle >>