JASO Big Band ja Anne Tanskanen

kapellimestari Ari Jokelainen

”Suomi-swingin ja -iskelmän loistoa”-konsertti

Lohjan lukion juhlasali su 26.3.2017 klo 16

JASO Big Band on soitoillaan jo vuodesta 1978 ollut laadukkaan swingin ja suomalaisen big band -musiikin ykköskaartia. JASOssa soittaneista muusikoista saisi hyvinkin Suomi-instrumentalistien ”Kuka kukin on” kirjasta oman erityispainoksen. Vierailevina solisteina ovat eri vuosikymmenillä olleet mm. Helena Siltala, Bianca Morales, Marle Mikkola, Marion, Lea Laven, Milana, Reija Lang, Markku Aro, Eino Grön, Mikael Konttinen ja Pepe Willberg.

Lohjalla laulusolistinamme on Anne Tanskanen. Hän on paitsi musiikin- ja laulunopettaja myös ansioitunut tähtisolisti. Saavutuksena on jo Seinäjoen 2007 tangomarkkinoiden tangoprinsessan titteli sekä pääsy vuoden 2012 finaaliin. Tänä vuonna hän sai Voice -tuomariston tuolirivin kääntymään, on mukana Michael Monroen tiimissä ja tyrmäsi Logomo-kehässä kaksintaisteluparinsa upealla esityksellään. Michael ja Robin voivat hykerrellen todeta varmuuden ja musikaalisuuden, jolla Anne hallitsee musiikin eri tyylilajien ja kilpailukappaleidensa tulkinnan. Konsertissamme hän epäilemättä antaa niin ikivihreille iskelmillemme kuin jazzahtaville lauluillekin oman vahvan sinettinsä..

 

Lohjan konsertissaan JASO ja Anne Tanskanen tarjoavat nautittavaksi suomalaisen swingin ja upeasti sovitettujen klassikkoiskelmien huippukavalkadin. Swing-ohjelmisto on kooste Radion tanssiorkesterin (RTO) pääosin 60-luvulla tallentamista maamme huipputekijöiden RTO:lle säveltämistä ja arkistoihin lähes unohtuneista teoksista.

JASO on saanut käyttöönsä RTO -ohjelmiston nuotistoa. Se on merkittävä osa suomalaista iso-orkesteriohjelmistoa ja omaa big band -musiikkiperintöämme. Säveltäjänimet ovat jazz-genremme pioneereja, mestareita ja legendoja: mm. Erik Lindström, Raimo Henriksson, Rauno Lehtinen, Esko Linnavalli, Pentti Lasanen ja Aarno Raninen. Tekijät olivat aikanaan myös RTO-sektioiden huippumuusikkoja ja kapellimestareita. On oikeutettua, että näiden mestareiden jatsahtavampikin repertuaari on esillä 2017 Suomi-juhlavuotena. Annen lauluissa soivat vahvat ikivihreät ”Kärjet, Lailat ja Virrat”, nyt taustallaan musiikillista poweria antava iso orkesteri. Ja tietysti Annen loistava ääni ja ote.
On uskomatonta, mutta totta! RTO –musiikin radiokäyttö ehtyi jo vuosikymmeniä sitten siitä valitettavasta syystä, että YLE halusi säästää nauhakuluja äänittämällä näiden tallenteiden päälle muita esityksiä. Nyt JASOn elvytyksellä arvokas swingin musiikkiperintömme nousee takaisin ansaitsemaansa julkisuuteen.


 

JASO Big Band, Ari Jokelainen ja Anne Tanskanen vakuuttavat, että konsertti ei ole kuitenkaan ”menneen herättelyä entisille nuorille”, ohjelmisto on samalla lämmöllä sykkivää musiikin tätäpäivää.
Tervetuloa sunnuntaina 26.3.2017 klo 16 Lohjan Lukion saliin os. Karstuntie 6.

”Suomi-swingin ja -iskelmän loistoa” – konsertilla on meille kaikille paljon annettavaa, olemmepa sitten entisiä tai nykyisiä nuoria.


Liput 25€ ja Länsi- Uusimaa lehden tilanneille asiakasetuutena 19€

Myynti ovelta sekä ennakkoon Cafe Lauri, Kauppakatu 16.

 

Takaisin etusivulle >>