JASO BIG Band proudly presents

” Swingin ikivihreyttä” - konsertti

Harjurinteen koulu, sunnuntaina lokakuun 11 päivänä 2015 klo 18
JASO Big Band, johtajana Ari Jokelainen
Solistina Sonja Lumme
swing-vierailijana Raimo Henriksson

Sonja Lumme ja JASO Big Band ovat oiva yhdistelmä tuomaan svengaavan musiikin ikivihreyttä alkavaan ruskakauteen ja tähtihetkiä Loviisan senioriviikon tunnelmaan. Konsertin ohjelmisto on koottu musiikista, josta niin entiset kuin nykyisetkin nuoret nauttivat.

Sonjan repertuaarissa hehkuu lauletun swing-musiikin vivahteikas väriloisto ryyditetyn vahvoin ”yrttinyanssein”. Hänen tulkintansa ja loistava lavakarismansa todistavat, miksi hän on niin konserttilavoilla kuin musiikkiteatterin estradeillakin kirkkaana kukoistava tähti. Hänen tulkintansa kasvaa swingin syvälle juurtuneesta maaperästä tuoden siihen uusia vivahteita ja kiinnostavaa vahvuutta. Hän tuntee Ellat, Beatlesit, Frankit, Lindströmit ja Kärjet. Mutta Lumme ei jää toistamaan kerran kuulemaansa. Rakastetuista ikivihreistä hän hioo parasta - sykähdyttävää Sonjaa. Näin tänäkin musiikkivuonna 2015, jona monet ”swing-herrat” olisivat viettäneet syntymänsä 100-vuotisjuhlaa. Heidän tulkintoinaan tutuksi tullut musiikki soi jälleen vahvana Loviisan konsertti-illassa. Nyt iskukykyisen JASO Big Bandin säestämänä.

 

Suomi swingin 60-luku nosteessa

Jason instrumentaaliosuuksissa on pääpaino suomalaisen swingissä: toki Ellingtonia, Basieta ja Strayhorniakaan unohtamatta.

Loviisan aluetta on kiittäminen, että 1960-luku toi Suomi -swingiin ja big band musiikkiimme uutta sykettä. Yleisradiossa tuolloin vaikuttanut maestro-Raimo Henriksson ja säveltäjä -muusikko Pentti Lasanen olivat Radion Tanssiorkesterin (RTO) toiminnan uranuurtajia ja voimahahmoja. RTO:n nauhoituksiin ja konsertteihin hankitut tilaussävellykset rikastivat svengaavaa jazz-genreäme. Tekijöinä olivat Raimon ja Pentin lisäksi mm. maestrot Erik Lindström, Jörgen Petersen, Rauno Lehtinen, Esko Linnavalli ja Esa Pethman. Konserttimme on myös tribuutti heille.

Nyt nämä ”kotiklassikot” ovat JASOn tulkittavina alkuperäisversioina. Bändi on saanut YLEltä käyttöönsä partituurit ja stemmat. Osalle JASO Big Bandin jäsenistä RTO - ohjelmisto on tempoiltaan ja tulkintaohjeiltaankin vanhastaan tuttua. JASOa vuoteen 2012 johtanut maestro-Henriksson on vierailijanamme varmistamassa konserttimme biisitulkintojen autenttisuuden.

Sonja Lumme, JASO Big Band ja Ari Jokelainen vakuuttavat, että konsertti ei ole menneen herättelyä, ohjelmisto on samalla lämmöllä sykkivää musiikin tätä päivää.

Tervetuloa, tämä kannattaa kuulla. Konsertin kesto on n. 1,5 tuntia, ei väliaikaa.


Liput: 20 €. Ennakkomyynti Loviisan Sivistyskeskus (Karslkronabulevardi 8) ja ennen konserttia ovelta.

 

Takaisin etusivulle >>