Marle Mikkola

Marle Mikkola vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Lontoossa, mistä kielitaidon ohella tarttui runsaasti suurkaupungin tarjoamia musiikki- vaikutteita. Marlella on kyky tulkita monen tyylin musiikkia, mutta jazz on hänen ominta aluettaan. Marlen kosketuspinta jazziin on luonteva, sillä hänen äitinsä Wiola Talvikki oli Suomen suosituin jazz-laulaja 1950- ja 1960- luvuilla.Marle kotiutui Suomeen 1970-luvun lopulla, ja on siitä lähtien toiminut musiikin parissa keikoilla, radiossa, TV:ssä ja levyillä. Viime vuodet hän on keskittynyt jazziin, esiintyen mm. omassa jaksossaan TV 2:n Yön Syke -musiikkisarjassa. Klubien ja ravintoloiden ohella hän on maan johtavien festivaalitapahtumien vakioesiintyjiä. Marlea on kuultu myös maamme rajojen ulkopuolella Ruotsissa, Espanjassa, Saksassa ja Venäjällä. Vuonna 1998 hänet valittiin toiseksi kriitikkojen naissolistiäänestyksessä.

Pidettynä ja arvostettuna solistina Marle on esiintynyt mm. Antti Sarpilan, Pentti Lasasen, Esa Pethmanin, Claes Anderssonin sekä useiden eri kokoonpanojen säestyksellä. Vuonna 1998 käynnistyi yhteistyö JASO Big Bandin kanssa, ja esiintymisiä on ollut myös Ooppera Big Bandin solistina. Vuonna 1999 Marle aloitti esiintymiset Jazz Apostlesin vakituisena solistina.

Marlen ohjelmisto on laaja käsittäen niin vanhoja swing-klassikoita, evergreenejä, lattarirytmejä kuin jazz-sovituksia tutuista 60- ja 70-lukujen hiteistäkin.